Stap 2: WikiWelkom

In stap twee bouwen jullie de wiki uit tot een website.

  1. Eerder hebben jullie nagedacht over de structuur van de wiki. Maak je titels kort en duidelijk, zodat ze in de menubalken passen.
  2. Maak de welkom-pagina aan en plaats er de voorbereide tekst op. Zorg voor een duidelijke, heldere uiteenzetting voor elke bezoeker, van wat jullie wiki inhoudt, zorg voor een groepsfoto of een beeld dat jullie project duidt.
  3. Plak de tekst van de oorspronkelijke (Engelse) welkom-pagina op een zelfgemaakte helppagina. De tekst bevat immers noodzakelijke linken voor de technische opbouw van de wiki. Kort de tekst in en vertaal ze.
  4. Stel jezelf voor op je eigen pagina. Doe dit met een foto en wat tekst. Leunt dit thema bij je interesse aan? Had je al voorkennis of niet? Link je PowerPoint uit stap 1 aan deze wiki-pagina en bekijk de presentaties van de anderen. Het tekstdocument bewaar je ook op de wiki.
  5. Voorzie daarna in de wiki een pagina waar je alle referenties van de basisartikels plaatst. Eén iemand maakt de pagina en dan noteert ieder daar zijn referentie in alfabetische volgorde.

Stappenplan

Onderwerpsverkenning Stap 3 Stap 4 Stap 5 Afwerking